18426243 10212203434028556 1195865775 o

geokamp 2017

Geo kamp

U organizaciji Zavičajne udruge Kreševski citrin u bosanskome je Kreševu protekloga vikenda održan 5. Geo-kamp koji je okupio ljubitelje minerala i poludragoga kamenja i slična podzemnoga blaga. Među njima su bili i mali Metkovci. 
Kreševo je prekrasan gradić u srcu Bosne poznat po rudarima, kovačima i franjevcima. Na području oko grada nalaze stari rudnici, iskopišta i nalazišta kristala, dragog i poludragog kamenja, te zlatonosni potoci. Grad je okružen planinskim vrhovima obraslim dubokim, gustim šumama u kojima nije neobično susresti jelena, medvjeda, vuka ili divlju svinju. 
Oko grada Kreševa postoji stotinjak iskopišta bogatih kristalima i mineralima (kvarc, citrin, malahit, azurit...) koje sudionici Geo-kampa pokušavaju iskopati, za što je organizator pripremio odgovarajuću opremu. Svatko pronađe ponešto, a sretnijima se u rukama nađu i divljenju vrijedni kristali. 
Mali Metkovci nisu se zadovoljili samo traženjem podzemnoga blaga nego su upoznati floru i faunu kreševskoga kraja. U program je bio uključen aktivan boravak u prirodi, hodanje šumskim stazama i planinarenje, druženje i stjecanje novih prijatelja, upijanje novog znanja i to ne iz knjige nego uživo na terenu. Tako su stekli prijatelje Karla iz Kreševa, Kristijana iz Rijeke, Anu i Mariju iz Zagreba, Matea iz Splita... 
Iako svrha Geo-kampa nije samo natjecanje, ipak se na kraju bira najbolji nalaz i proglašava pobjednik. Metkovci su ove godine bili sretne ruke. Luka Kravar je proglašen za najboljeg istraživača Geo-kampa za 2013. pa je na dar dobio kutiju s mineralima Udruge Kreševski citrin. 
Naš izvjestitelj Marko Kravar kaže da je to djeci bilo prekrasno iskustvo pa poziva da se dogodine u Kreševu okupi još više naših malih sugrađana. Možete ga kontaktirati na 099 555 33 30.

facebook-wallpaper

Pošaljite fotografije

 

POŠALJITE FOTOGRAFIJE ZA OBJAVU NA NAŠIM INTERNET STRANICAMA

NA This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Bit će objavljene samo fotografije sa područja Bosne i Hercegovine

KREŠEVSKI CITRIN preuzima prava korištenja fotografija i u druge svrhe

 

Text size